preskoči na sadržaj

Osnovna škola Brestje Sesvete

Školske novine

Škola bez školskog lista nije prava škola

Od prvog dana otvorenja škole postali smo svjesni da škola mora imati svoj školski list. Zašto je on važan? Zato što bi u njemu trebali pisati učenici o raznovrsnim događanjima kojih u svakoj školi ima obilje pa školski list na neki način postaje čuvar školske povijesti. I zato što učenici na taj način nauče pisati sve novinarske vrste (vijesti, reportaže, intervjue…), a nauče i misliti. Jer svaki pravi novinar uči pronalaziti dobre teme, postavljati prava pitanja i razlučivati što je vrijedno novinarstvo, a što samo bombastično žutilo.

Svjesni svega rečenoga krenuli smo na posao. Osnovali smo novinarsku grupu čija je voditeljica bila i ostala knjižničarka Ankica Blažinović- Kljajo. Kasnije su joj se u radu pridruživale i neke prof. hrvatskog jezika, a u posljednjih pet godina dvije vrijedne i nadarene učiteljice- Dubravka Ljubičić i Ivana Rešetar.

Naš je Klik, kojemu su učenici nadjenuli ime, u proteklih osamnaest godina polako postajao sve bolji i bolji. Danas je on jedan od najboljih listova u Hrvatskoj po mišljenju lidranovskog povjerenstva  koje nas treću godinu zaredom šalje na državni Lidrano. Klik je do sada četiri puta sudjelovao na državnim susretima Lidrano, a 16 puta bio je predlagan za državni Susret.

Ponosni smo na njega i na mlade novinare od kojih će možda nekome novinarstvo postati i životni poziv. Brojni tekstovi objavljeni u Kliku i pojedinačno su nagrađeni. 11. lipnja 2018. po mišljenju Jutarnjeg lista, tekst Eve Veselić Loše ocjene opasne po život objavljen u ovogodišnjem Kliku br. 18, proglašen je najboljim u Hrvatskoj.

 
 


 Klik br 17.pdf
 Klik XVIII screen.pdf


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Zastava škole

Spomenica OŠ Brestje

ODMORKO
Zimovanje
Kurikulum OŠ Btrestje

 

e-Dnevnik linkovi

OŠ Brestje u šk. godini 2016./2017. prešla je na E-dnevnik sustav.

Youtube kanal OŠ Brestje

KLIK - školski list

 

 

 

 

 

Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - Informacije za roditelje o zlouporabi droga

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Infokup

 

Anketa
Ako mislim da ću na ispitu dobiti lošu ocjenu:

CMS za škole logo
Osnovna škola Brestje Sesvete / Potočnica bb, HR-10360 Sesvete / www.os-brestje-zg.skole.hr / ured@os-brestje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju