2021-05-12 23:07:21

Matematika

NATJECANJA IZ MATEMATIKE

Svake godine pa tako i ove sudjelujemo na natjecanjima iz matematike. Ove, u malo drugačijim okolnostima, u prostorijama naše škole, održali smo sva natjecanja. Najprije, nas je 17.veljače na Školskoj razini bilo osamnaest. Potom se njih troje plasiralo na Županijsku razinu, 29.ožujka. Stoga bi bio red ukratko ih predstaviti i čestitati im.

Naš simpatičan i uvijek nasmijan učenik 4.razreda Roko Rep voli čitati enciklopedije, gledati dokumentarne filmove, uz to se bavi nogometom, plivanjem i karateom. Na slici je s mentoricom Anom Ivanko.

Marta Gojević , učenica 6.razreda s kojom osim što možete rješavati matematičke probleme možete se mačevati ili crtati. Na slici je i njezina mentorica Vesna Vujević.

Nikola Varga, učenik 8.razreda, osim što voli matematiku okušao se i na natjecanju iz biologije, strastveni je igrač hokeja na ledu, izrazito topao i kolegijalan. Na slici je s mentoricom Arianom Bogner Boroš.

Na kraju ćemo još jednom spomenuti Martu jer je pozvana na Državno natjecanje. Prošlogodišnje joj je promaklo za bod, ali ove je godine uspjela osigurati svoje mjesto između dvadesetak najboljih hrvatskih šestaša matematičara. Žao joj je jedino jer neće nikamo putovati, a nadala se moru. Smislit ćemo mi nadomjestak i za to.

Svima njima želimo puno uspjeha i u narednim godinama te da svojim primjerom i radom budu poticaj svojim vršnjacima.

                                                                                                                    

Vesna Vujević, prof.mat

 


Osnovna škola Brestje Sesvete