2021-05-05 21:23:39

Međunarodni natječaj

Marija Franka opet najbolja novinarka

Na IX. Međunarodnom likovno-literarno-novinskom natječaju „Bogatstvo različitosti" Marija Franka Podgorski osvojila je prvo mjesto sa svojim novinarskim radom za stariji uzrast. Ovo je četvrta godina zaredom kako Marija Franka osvaja nagrade na tom natječaju - 2018. godina donijela joj je prvo mjesto, 2019. i 2020. godina osvajala je druga mjesta, a ove je godine opet bila najbolja. Njezina je mentorica prof. Ankica Blažinović- Kljajo.


Marija Franka Podgorski u Tavankutu „davne“ 2018. godine dok smo još bezbrižno putovali kud god smo htjeli

Ovogodišnja tema Natječaja „Bogatstvo različitosti“ bila je Jabuka. Iako u prvi trenutak tema izgleda prilično neobična i nemaštovita, kad smo počele o njoj razmišljati uvidjele smo koliko mogućnosti ona pruža. A da je Marija Franka imala inspiracija pokazuje i prvo mjesto koje je osvojila s novinarskim radom i pohvala za literarni rad.

Organizator ovoga natječaja je Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta, a natječajem koji su pokrenuli prije devet godina žele „potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.“

 Žao nam je samo što ni ove godine nismo mogli posjetiti Tavankut i ponoviti ona nezaboravna druženja iz 2018. godine.

O svemu možete više pročitati na stranicama OŠ „Matija Gubec“ Tavankut.

http://osmgubec.edu.rs/hr/bogatstvo-razlicitosti-2/

Ankica Blažinović- Kljajo, prof., dipl. knjižn.

 

 


Osnovna škola Brestje Sesvete