2020-10-15 22:16:07

Projekt

Čitajmo više i bolje!

Ove su školske godine učenici 3. c razreda i njihova učiteljica Jasna Pastuović, zajedno sa školskom knjižničarkom Anom Starčević, odlučili čitati još više i bolje.

Tako su i nazvali svoj projekt (Čitajmo više i bolje!) u kojem će ove godine uživati ne samo u čitanju, nego i u raznim aktivnostima vezanima uz knjige i čitanje, u čemu će im se pridružiti i naša obližnja knjižnica - Knjižnica Dubec.

Za početak su cekači i učiteljica Jasna jednoj staroj školskoj ploči u dnu učionice podarili novi izgled i namjenu – postala je pano na kojem će razred tijekom školske godine bilježiti svoje male i velike uspjehe i radosti čitanja (a možda i neku muku po čitanju, ako ih bude, no i njih treba zabilježiti, jer i po njima se raste!).

Za sada pano krase lik simpatične mudre sove koja čita, poticajne poruke o važnosti čitanja i popis omiljenih knjiga učenika. Ispred panoa smjestili su stolić s Razrednom knjižnicom - kutijom s  desetak knjiga i dječjih časopisa iz naše školske knjižnice, kako bi i za vrijeme odmora mogli čitati, bilo sami, bilo jedni drugima, i tako obnoviti baterije za novi sat.

Knjižničarka koja im je donijela Razrednu knjižnicu, podsjetila je kako ćemo uskoro ući u Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, u kojem se u svim knjižnicama u Hrvatskoj raznim aktivnostima podsjeća na važnost knjige i čitanja. A da ne čitamo samo u školi, nego i doma s našim ukućanima, potaknula je svoje učenike učiteljica Jasna i saznala da neki više vole da im čitaju roditelji, a neki više vole čitati roditeljima. Treći svoju vještinu čitanja dijele s mlađim sestrama i braćom.

Možete čitati i svom kućnom ljubimcu, ma, jedino je važno – čitati!

Jasna Pastuović, dipl. uč. raz. nast.
Ana Starčević, dipl. knjiž.


Osnovna škola Brestje Sesvete